Pakkepressen giver størst udbytte
100 kg æbler giver 30-70 liter most afhængig af, hvilket mosteri man bruger.
Med den manuelle kurvepresse får man et mostudbytte på 30-40 %.
Pakkepressen giver et udbytte på ca. 70 %.
 
Man kan presse most af mange slags frugter og bær 
De fleste æblesorter er velegnede til most. Ved at blande spiseæbler med mere syrlige madæbler, fås en most som de fleste kan lide. Tilsæt også gerne pærer, vindruer og måske vildæbler. Der er mange muligheder, og man skal ikke være bange for at bruge de æbler, man nu har og prøve sig frem - mosten bliver næsten altid god. Der kan også presses most af hyldebær, ribs, solbær mv. - så der er mange muligheder for at lave spændende blandinger. Til findeling af stenfrugter som kirsebær og moreller kan der monteres en særlig plastkniv på frugtkværnen.
 
Opbevaring i genbrugsemballage
Den friske most kan holde sig 5-6 dage i køleskabet.
Mosten kan fryses i mælke- og juicekartoner, plastflasker og andet egnet emballage, som er lavet til levnedsmidler. Det er ikke nødvendigt at opvarme mosten eller tilsætte konserveringsmidler når den fryses. Mosten kan holde sig et års tid i fryseren. Lad der være 3-4 cm luft i toppen af beholderne, da mosten udvider sig under frysningen.
Mosten kan også opbevares i skoldede flasker, når den er opvarmet til 75 - 80 ºC.
 
Det er vigtigt at rense kartonner og plastflasker godt. De tåler ikke for varmt vand, men skyl dem grundigt, stil dem på hovedet og sørg for at de tørre hurtigt. Det er ikke nødvendigt at komme plastposer i mælke- og juicekartonerne. Kartoner til drikkevarer er i forvejen foret med et vandtæt plastlag.
Grøn Guide Aarhus Nord  | Tlf.: 40186442 | hjemmemosteri@gmail.com