Det skal du bruge

Det er nemt at arrangere din egen mostdag.
 
Du skal finde en god udendørs plet, gerne med læ.
 
Udover en masse æbler skal du bruge to-tre 10 liters spande til mosten, 1-3 store baljer til vask af æblerne og til at sætte under kværne til æblemassen. Et par urteknive til at fjerne eventuelle rådne og mugne pletter. Et havebord er praktisk, når du skal have æbler og most op i en god arbejdshøjde. Du skal også bruge en haveslange og rindende vand. Når du bruger pakkepressen, har du brug for en forlængerledning til frugtkværnen. Kværnen skal tilsluttes en kontakt med jordforbindelsen.
 
En tragt og en si er også nyttig. En kande eller en stor ske er god når du skal øse de kværnede frugter op i pressen, du kan også bruge hænderne, men så er det en god ide med gummihansker, da mosten er hård ved hænderne. Endelig skal du have beholdere nok til mosten. For hver 10 kg æbler du presser, får du 4-7 liter most, afhængig af hvilken type mosteri du bruger. 
 
Husk at sætte en god ½ times tid af til rengøring af mostudstyret. Bruger du pakke-pressen skal klæderne vaskes i vaskemaskine ved 30-40°C UDEN SÆBE (sæberester kan i værste fald smages i mosten).
 
Grøn Guide Aarhus Nord  | Tlf.: 40186442 | hjemmemosteri@gmail.com